Heliga ovanor

Denna text har tidigare publicerats på Ansiktsbok (121020), men återges här av åtkomlighetsskäl.

Så har då Smyrnakyrkan i Göteborg, föga förvånande en pingstkyrka, fått sig ett fint uppslag i kvällspressen. ”Heliga vanor för vanliga människor”, är visst sagda kyrkas skyltslogan, men det sovras (inte heller så värst förvånande) ordentligt bland dem som släpps in i denna skock av förmodade ”vanliga”.
Homosexuella är inte välkomna då de ju har en vana som tydligen gör dem så icke-vanliga att de anses vanskapta och därmed föremål för nekat inträde i denna heliga borg av skenhelig vanlighet. Åtminstone om de låter sin kärlek gå så långt som till giftermål. Gud förbjude…bokstavligt talat.

”Varför överhuvudtaget bry sig?”, finns det säkert många som undrar. Man kan ju tycka att det är precis lika tarvligt att kritisera en kyrka som diskriminerar efter sexuell måttstock som det vore att skälla ut en glödlampa för att den lyser. De gör ju båda bara vad de är skapta för.
Och visst. Bibeln är behäftad med ett tydligt avståndstagande från homosexualitet (och en hel del övrigt sexuellt dessutom). Jag skulle kunna sammanställa ett smärre kompendium över alla de tillfällen vid vilka Den Svarta Boken påbjuder styrning av sex- och kärleksrelaterade spörsmål, men jag nöjer mig med den för ämnet väldigt talande passagen från Leviticus 20:13.
Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem.
Denna vers utgör själva stommen utav kyrkornas slagpåk gentemot homosexuella. Hade den skrivits idag med uppsåt att stå som lagtext så vore den ett fall för varenda debattpulpet (får man hoppas), då den i det närmaste är ett påbud om att ta livet av homosexuella.
Nu anses dock texten helig, vilket gör att den undkommer mycket av det ifrågasättande som den egentligen vore förtjänt av. Samtidigt står dess udd intakt.
Att Smyrnakyrkan inte välkomnar gifta homosexuella är således ingenting att höja på ögonbrynen för. Med den sortens skriftliga påbud i ryggen så är det inte konstigt.
Glödlampor behöver elektricitet för att lysa. Intoleranta människor behöver exkluderande skrifter för att kunna belysa.

Det finns en annan aspekt av det hela. I toleransens namn måste förvisso även intoleranta få lov att agera ut sin sanna natur; givetvis förutsatt att detta inte innebär direkta lagvidrigheter och/eller blandar in dem som väljer att hålla sig utanför, det vill säga.
Dock har denna förutsättning försatts ur spel i detta fall.
Kruxet är nämligen att de här herrarna och damerna uppbär statsbidrag. Inget oansenligt sådant heller för den delen. Artikeln i kvällspressen nämner en siffra: 7 684 000 riksdaler och detta årligen.
Smutta på den summan en stund och känn därefter bismaken av att det är du själv som står för notan. För så är det. Det är du och jag som sponsrar Pingstkyrkan så att de kan fortsätta att i finansiell lugn och ro sprida de gamla Leviternas homofobiska påbud vidare till en ny generation skrymtfromma.
Som det kan bli…

Här har religioner en gräddfil som heter duga. Samfunden kommer undan med sådant som ingen annan torde kunna belasta sig med utan att såväl sättas på bar backe som i skamstocken.
”Idrottsförbundet För Ariska Atleter”, torde fått ett avslag så hårt att kalufsen rest sig på skinnskallarna i ren förskräckelse, ”Sällskapet Rullstolsbortforslarna” hade misstagits för ett skämt av Arsenio Hall och jag tror inte ens att Fryshuset skulle släppa in ”Djurens Ovänner” i värmen om de så vore kalla nog att frysa ihjäl utan päls.
Men Pingstkyrkan däremot…är varmt välkommen, oavsett vilka principer om lika behandling det väljs att sätta ur spel.

Håll detta i minnet nästa gång ni hör er favoritpolitiker (om sådan mot förmodan finnes) tala sig varm avseende krafttag mot särbehandling. Och var lugn, det kommer att låta sig göras förr eller senare. Om inte annat så är det val om ett par år…
Berätta för vederbörande vad du anser om att förväntas finansiera en diskriminerande, intolerant människosyn som tar sig friheten att exkludera efter sexualitet…om du nu tycker något om den saken, det vill säga.

Som avslut skall sägas att det just nu vore tillfälle att känna uppskattning över att landet trots allt styrs utav sekulära lagar. ”De skola straffas med döden…”, är en skriftrad man bör ha i åtanke närhelst så kallad gudomlig styrning kommer på tal.

/Leo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.