”Vad handlar Ljudet av mol tystnad om?”

Den frågan får jag, till min glädje, ofta. Kanske kan beskrivningen på bokens baksida ge en och annan ledtråd. Håll tillgodo!

Den föräldralöse Dag har just skrivits ut efter många års vistelse på låst ungdomsvårdsinstitution. Han har ärvt ett hus, fått sin efterlängtade frihet och livet tycks på alla sätt stå i begrepp att börja. Men något känns fel, både med honom själv och med arvegodset. Bit för bit tvingas Dag ifrågasätta, inte bara sin egen verklighet, utan även hur många verkligheter det egentligen existerar.

Samtidigt hopar sig molnen längs med horisonten. Händelser ur det förflutna gör sig än en gång påminda – minnen som borde ha lagts till vila för länge sedan, men som nu hotar att återuppstå från tid som varit, bryta sig in i nuet och forma framtiden. Dag finner sig plötsligt i händelsernas centrum med inget annat än frågetecken, oförklarligheter och ett namnlöst, tilltagande hot omkring sig.

Vem är den unga kvinnan som tycks kunna dyka upp ur tomma luften och försvinna lika spårlöst? Vad hände egentligen i den övergivna gården bortom skogen? Och vad är det för underligt ljud som ansätter Dag inifrån och hotar att svälja honom levande? Dags ankomst kunde inte ha inträffat olämpligare… eller lämpligare. Allt beroende på hur man ser på saken. Men framförallt: VEM som ser på saken…

Ljudet av mol tystnad är berättelsen om rädslans kvävande grepp, betydelsen av vänskap samt, inte minst; den prislapp som medföljer en affär med Döden.

Ljudet av mol tystnad är Leo Flavums andra roman och en fristående uppföljare till debuten Döden som gav liv. Den bjuder på samma egensinniga, genreöverskridande berättande som kännetecknar föregångaren och låter förbehållslöst vår kända värld, samt det övernaturliga vävas samman med berättelsens mest framträdande drivlina: människorna och deras mänsklighet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.