När utveckling blir inveckling

En tandborste klassas som nödvändigt verktyg i det moderna samhället. Alla måste ha en. Surprise!

Förvisso skulle man kunna säga att det går förträffligt att överleva utan, men konsekvenserna vore kanske inte så angenäma. Och även ifall vi räknar bort de rent fysiska aspekterna av att gå runt med ett garnityr som befinner sig i varierande grad av förruttnelse så tillkommer det sociala. Luktar du fan i gapet lär du till slut hamna lika långt utanför gemenskapen som stanken sträcker sig, that’s it!
Således är tandborsten en vara du måste uppdatera med jämna mellanrum. Med det i åtanke har jag en liten fråga till dig.

Skulle du kunna tänka dig att köpa en tandborste som…

…du inte äger, utan som licensieras från tillverkaren, vilken för övrigt har bäddat in ett otal förbehåll inom det finstilta avseende hur borsten får användas/inte användas. Licensen kan återkallas när som helst och utan förvarning.

…kräver att på endera sätt få verifierat från tillverkaren att licensen är i sin ordning innan den kan stoppas i munnen och börja användas.

…varnar dig om du försöker nyttja tandkräm utfärdad av ej certifierad tillverkare (i bästa fall).

hindrar dig om du försöker nyttja tandkräm utfärdad av ej certifierad tillverkare (i sämsta fall).

…kommer utrustad med en Hjälpreda som enligt manualen finns där för att ”hjälpa dig att få en bättre tandupplevelse.” Den analyserar din borstning och kommer utifrån den med ”värdefulla tips”. (”Lite Mer Till Vänster! Ja! Vad Duktig Du Är!”)

…samlar in och lagrar information om när du borstar, hur länge du borstar, vilken tandkräm du använder, status på dina tänder samt var du befinner dig.

…skickar ovan nämnda data till tillverkaren, som förvisso lovat att ”inte i nuläget” släppa den ifrån sig, men vem vet? Tandläkarförbundet skulle nog inte säga nej till statistikunderlaget. Inte ditt försäkringsbolag heller…

…skickar reklam till dig, baserat på den insamlade informationen.

…levereras förinställd med en hyfsat generös delningsspolicy. Såvida du inte ändrar detta kan nu även dina Facebookvänner, Skypekontakter och hela adressboken använda tandborsten. Fiffigt va?

Vet du vad? Det här verktyget finns redan. Borsta tänderna kanske det inte duger till, men faller i likhet med gemene tandborste under kategorin: nödvändiga verktyg i det moderna samhället. Det heter Windows 10 och lär under kommande treårsperiod köpas in och användas dagligen av x antal miljoner användare. Sug på den!

/Leo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.