Massmordet och dess onyttiga idioter

Texten nedan skrev jag på Ansiktsbok imorse. Jag hade då vaknat upp till de förfärliga nyheterna om att en terrorist kört rakt in i en folkmassa och därigenom mördat 84 pers. Jag skrev i affekt eftersom jag ganska snart fick nog – nog av att se folk (som borde veta bättre) knyta sig mentalt pålstekta i strävan efter att styra över ansvarsfrågan mot att belastas samhället.

Det jag skrev var följande:

Alltså, jag häpnar över dem som på fullaste allvar anser att uteblivna sociala insatser är anledning till attacken i Nice. Säg mig, vilka socåtgärder menar desamma skulle ha förebyggt Breivik?

Låt oss klargöra en sak: Det är inte bristen på sociala insatser som föranlåter massmördare, utan vederbörandes brist på respekt för liv. Alla är yttermera ansvariga för sina handlingar. Den här karln VALDE att köra sin lastbil rakt in i en folkmassa, precis som Breivik VALDE att skjuta på ungdomar.
Ingen utebliven socinsats tvingade någondera. Och att lik förbannat hävda samhällsskuld är inte lite sådär gulligt naivt, utan så in i helvete puckat att en burk med metmask förefaller överlägsen i ren slutledningsförmåga.

En sak till. Vi får ALDRIG förhandla med massmördare eller de krafter som driver dem. De ska bekämpas, oavsett ideologi. Inga ursäkter! Ingen relativisering! Inga lulliga jävla dumheter! Det är offren och deras familjer som ska ha våra tankar och medlidande nu. Inte den/de som väljer att begå massmord. Fatta!

Lite hafsigt och plumpt skrivet månne, men så är det! Det var då tamejfasen varken ”samhällets brist på välfärd och integration”, ”utsatthet”, eller att ”sociala insatser redan från början uteblivit” som dödade de här människorna. Det var en persons beslut att mörda.
Man kan upplysningsvis ha haft det hur hopplöst som helst i sitt liv och likväl aldrig ens få för sig att begå massmord. Surprise! Den här mannen valde emellertid att så göra. Och 84 oskyldiga (vad vi vet änsålänge) fick sätta livet till på grund av hans val.

I kvällningen går jag igenom dagens sorl på sociala medier. Bedrövligheterna staplar upp sig.
Vet ni! Jag har en revolutionerande metod som bekämpar terrordåd, hat och utanförskap”, kungör en Kristdemokratisk politiker under drypande grötförmyndarskap, och fortsätter med: ”En bra integration och möjlighet till bra utbildning.” Tihi! Låter ju hyvens… om det nu inte vore för det där yxskaftet som hälsade goddag och månne ger en hint till varför bruksanvisningar numera förefaller vara skrivna för femåringar.
Fatta att de är utsatta för vidrigt förtryck!”, skriver en annan – den här gången en politisk aktivist på vänsterkanten – och det med hänvisning till gärningsmannens etniska & religiösa hemvist. Resonemanget snurrar raskt vidare mot Vithetsnormer och Stygga Borgare.

Och jag bara… Kan nån vänligen klorera identitetspoolen? Den stinker ganska ordentligt idag.

Hör här! När Anders Behring Breivik för snart 5 år sedan begick sina terrorattentat och mördade strax över 70 pers var det, tacka valfri deitet, ingen med sunda vätskor i luvan som sökte tjuvkoppla ansvarsfrågan medelst argument om ”utsatthet”, brist på sociala insatser eller nåt ”vidrigt förtryck”. Man lade med rätta skulden där den hörde hemma – hos gärningsmannen. Så ska det se ut. Alltid och oavsett!

Man kan givetvis argumentera för att (och hur) samhället behöver revidera sin socialpolitik på olika plan, det säger sig självt. Men inte i relation till att någon just begått massmord och aldrig med det minsta apologetiska anslag. Man gör inte samhället en tjänst genom att ursäkta gärningsmannen eller bortförklara hans dåd. Möjligen kan det däremot tänkas att man lägger grogrund för nya.

Den som är villig att ha ihjäl oskyldiga människor förhandlar man inte postumt med. Han är ett fall för säkerhetspolisapparaten att studera. I hopp om att framledes kunna avvärja fler terrordåd.
Det ska inte behöva vara svårt för någon att fatta. Kan man tycka…

/Leo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.