Lathund för handhavande med diskurshaverister

Personer som bygger en väsentlig del av sin diskurs och dialektik på hivandet av utpekande invektiv diskuterar man inte med. Alls. Man skrattar åt dem.

Skitsamma vilka de är. Skitsamma vad de säger sig stå för. Meningsutbyte är de inte intresserade av.  I gemen handlar det om att söka ogiltigförklara att du alls öppnade munnen. I brist på detta: trötta ut och förvanska; gäcka dig att springa på kvasiretoriska långbollar utan tillstymmelse till relevans, och vilkas egentliga syfte är att sk(r)ämma dig på defensiven så att de själva i lugn och ro kan få diktera förutsättningarna. Därefter lära dig veta hut av en sort du troligen icke gjort dig förtjänt av.

Låter detta som upptakten till en fruktbar diskussion i vardande? Känns det som något du borde inlåta dig i? Inte om du hyser minsta självaktning!

Skippa följaktligen negationerna. Spar förklaringarna åt anständigare antagonister! Sekunden du internaliserar deras pannkaka till tankevärld är du i alla avseenden komprometterad. Så låt bli.

Stå istället lugnt kvar vid din bas. Tillåt dig därifrån ditt allra hjärtligaste, mest hejdlösa skratt åt narren som pinglar framför dig. Må vara av spe, fröjd eller rena underhållningen, det kan kvitta. Se hursomhaver till att det blir ett skratt du sannerligen njuter av. Nästan så du känner hur din tid i denna tillvaro förlängs med flera sköna minuter.

Så värst hövligt? Knappast! På den osakliges bekostad? Javisst! Men ytterst välförtjänt.

Gå därefter i godan ro vidare med ditt liv. Lämna invektivolit ifråga oförlöst i sitt uppsåt. Och på sin höjd hänvisad åt nya äventyr – i ekokammaren.

/Leo

Annonser

One thought on “Lathund för handhavande med diskurshaverister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.