Om Leo Flavum

Leo2

Lever för skapandet – skapar för levandet!
Mitt namn är Leo Flavum!
I detta liv är jag författare, kompositör, språkkonstruktör & kreativ rådgivare. Eller, som jag väljer att uttrycka det, skapare! Andra epitet man skulle kunna ge mig är kattfrände, normbrottsling, glesbygdsdväljare, dekadens på två ben, slukare av rusdrycker, drömmare med ett öga klarvaket… Stygg strykarfräs har många namn.

Skriftliga efterlämningar
Ifall någon på hinsidan om senaste sekelskiftet hade frågat om huruvida jag trodde mig ha en framtid som författare så torde jag nog ha ställt mig tvivlande. Men ödet har stundom underliga ting i beredskap.
I fagraste april, 2012 hände det sig att Senza Vib Förlag publicerade min debutroman – Döden som gav liv. Och än underligare: den visade sig sälja såpass väl att förläggaren inom kort gav grönt ljus för en fortsättning. Sålunda kom Ljudet av mol tystnad att se dagsmejan den 9/5-2014. Inte helt illa för en tvättäkta klassrumskatastrof vars högsta formella akademiska merit strandar på genomskolkat högstadium.

Sar Xhaimeran dru verinex?
Är det du som gjort det där konstiga språket?” Ja, så är det! Xhaimeran (xh uttalas som k:et i köttslig) är ett tillfullo egenkonstruerat språk. Ett som för övrigt går utmärkt att både tala och skriva. För den som tar sig mödan att lära, vill säga.
Nästa fråga brukar lyda: ”Varför i sjutton skapar man ett språk? Det låter ju inte riktigt klokt?!?” Nej, riktigt klok har jag då aldrig gjort anspråk på att vara. I övrigt står svaret att finna i den skaparnörd jag är. Det är helt enkelt karaktärstypiskt för mig att dra igång den sortens obskyra projekt. Och vafasen, över 16000 glosor plus dokumenterad grammatik… Kom aldrig och säg att jag gör saker halvdant.

Textstycken på Xhaimeran finns vid dags dato publicerade, dels i mina egna romaner, men också i Arunima Rosenblads ungdomsroman Trollsländans folk. Lägg därtill ett otal av mina egenkomponerade musikstycken samt verserna som medföljer skallkonstnärinnan Petra Shara Stoors verk.

Tongångar
Så länge jag levt har jag närt en innerlig relation med musikens väsen. Det var väl därför kanske inte så konstigt att jag redan i unga år kom att söka mig till musikbranschen.
Genom åren som gått har det hunnit bli en radda skivor. Tyvärr är de alla sedan länge utgångna. Dock har jag lösa planer på att i en framtid remastra hela backkatalogen och återutge den digitalt. Vi får se vad som händer. Jag lovar att hålla er uppdaterade.
(Sedan 2015 års utgång har i varje fall rättigheterna till samtliga titlar, sånär som på en, återgått till mig personligen. Det betyder att återutgivning åtminstone är teoretiskt möjligt.)

Den som önskar ett smakprov på vad jag kan tänkas ställa till med musikaliskt må bege sig HITÅT! Eller HITÅT!

Det händer även att jag åtar mig masteringuppdrag. I mån av tid och möjlighet, vill säga.

File under Flavum!
Ursprungligen tänkte jag mig Flavums Kabinett såsom ett informationsnav, i vilket jag delar med mig av allt som rör min skaparverksamhet – pågående arbete, utgivningar, konserter, föredrag etc. Samt såklart allehanda obskyra nörderier jag kan tänkas inlåta mig i.

Efterhand som tiden rört sig framåt har ehuru osedvanligt många läsare råkat röra sig hitåt, varpå jag funnit det för gott att bredda innehållet rejält. Flavums Kabinett är idag till för alla som vill ha något – förhoppningsvis tänkvärt – att läsa.

Så känn dig fri att utforska Kabinettet efter behag. Har du synpunkter, önskemål eller blott funderingar i allmänhet går det bra att lämna en kommentar. Eller, om så önskas, skicka undertecknad ett elektroniskt brev. Adressen är xhaimera(at)speedmail.se

Eder skaparlynte kabinettör
/Leo

Annonser

3 thoughts on “Om Leo Flavum

  1. Ping: Barnen betalar när vuxenvärlden inte kan eller vill förstå. | #skolvåren

  2. Ping: Vad är alternativkultur? – Reflektioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.